FAQ

FAQ

MITT KONTO

Hur loggar jag in på mitt konto?
Om du skapat ett konto tidigare, välj inloggning i övre högra hörnet på skärmen och skriv in dina inloggningsuppgifter. Användarnamnet är din e-postadress och lösenordet skapar du själv.

Om du ännu inte har skapat ett konto hos oss, följ bara dessa instruktioner:
1. Tryck på Login, som kan hittas i övre högra hörnet av skärmen.
2. Ange din e-postadress under ”Jag är en ny kund” och klicka på ”Nästa”. Fyll i alla fält markerade med en stjärna. Som framgår av vår sekretesspolicy, kommer vi inte skicka dina personuppgifter till tredje part.
3. När du har slutfört registreringen kommer du få en e-postbekräftelse. Vi föreslår att du kontrollera informationen i detta e-postmeddelande noggrant, vilket gör att den är korrekt.

Hur kan jag radera mitt konto?
Du kan radera ditt konto hos oss när som helst.
Observera: Om du väljer att ta bort ditt konto, kommer du inte längre har tillgång till information om dina beställningar som redan har betalats-för eller bearbetas. Du kommer att förlora några detaljer som lagrats på ditt konto.
Om du vill avsluta ditt konto, vänligen kontakta vår kundtjänst på info@herobility.com. Var noga med att låta oss veta varför du har valt att avsluta ditt konto så att vi kan använda feedback för att förbättra vår framtida tjänst.

Hur kan jag anmäla mig till Herobility nyhetsbrev?
Det är lätt att registrera – gå till Herobility nyhetsbrev och ange din e-postadress.

Hur avregistrerar jag mig från nyhetsbrevet?
Du kan avsluta prenumerationen genom att klicka på länken i nyhetsbrevet.
Viktigt: Var vänlig och markera inte dessa e-postmeddelanden som spam, eftersom det också kan blockera leverans av andra viktiga e-postmeddelanden från Herobility (orderbekräftelse, etc).

Hur kan jag återställa mitt lösenord om jag har glömt det?
För att återställa ditt lösenord klickar ”Logga in” i det övre högra hörnet på denna sida. Klicka sedan på ”Glömt lösenord?”.
Ange din e-postadress och klicka på skicka. Du kommer att få ett e-postmeddelande med en länk (observera: detta mail kan ta ett par timmar att nå dig och kan visas i din spam / skräpkorg).
Klicka på länken i e-post och du blir ombedd att ange ett nytt lösenord. Du kan sedan använda ditt nya lösenord för att logga in på ditt Herobility konto.

BESTÄLLA

Kan jag beställa utan ett konto?
Du kan beställa utan ett konto, men det kommer bli mycket lättare för dig att ha kontroll över din order och leveranser om du öppnar ett konto. Det är verkligen lätt att öppna ett konto och har du ett konto slipper du fylla i alla dina uppgifter varje gång.
Vad är statusen på min beställning?
När din beställning har slutförts kommer du se en bekräftelse på skärmen. Du kommer också få en e-postbekräftelse med ett ordernummer som referens. Orderbekräftelsen (kvitto) fungerar också som en garanti för inköpet.

Hur kan jag ändra min beställning efter att den har placerats?
Du kan inte göra några ändringar i din beställning när du har slutfört den – detta inkluderar leveransalternativ, leveransadress, betalningssätt och produkt.
Under en begränsad tid efter beställning och innan den plockas i lagret kan du ändra produkterna på beställning. Vänligen kontakta genast vår kundtjänst med din begäran info@herobility.com och ge ditt ordernummer som referens. Du kommer att få ett mail från vårt team som bekräftar om vi kunde ändra ordningen enligt din begäran.

Kan jag avbryta min beställning?
Så länge ditt paket inte har packats, har du möjlighet att avbryta din beställning.
Kontakta omedelbart vår kundtjänst med din begäran info@herobility.com och ge din beställning referensnummer. Du kommer att få ett mail bekräftelse från vårt team om ordern kunde avbrytas.

 

FRAKT

Vilka länder levererar ni till?
Vi sänder för närvarande över hela världen.

Vart är min beställning skickad från?
Din beställning skeppas från vårt huvudkontor i Västerås, Sverige.

Kan jag skicka till en Box-adress?
Tyvärr kan vi inte leverans till postboxadresser, ange en specifik leveransadress.

När kommer min beställning att behandlas och transporteras ut?
Beställningar som görs före 14:00 (14:00) (centraleuropeisk tid UTC / GMT 1 timme) under vardagar skickas vanligen samma dag.

Hur kan jag spåra en beställning?
Alternativ 1: Så snart din beställning skickas från vårt lager, kommer du få en e-postbekräftelse med en spårningslänk. Observera att det kan ta upp till 48 timmar för länken att bli aktiv.
Alternativ 2: Logga in på ditt kundkonto för att kontrollera status för din beställning under ”Mina beställningar”.

Hur lång tid tar det min beställning att levereras?
1. Leveranser inom Sverige: genomsnittliga leveranstiden är 1-2 arbetsdagar beroende på slutdestinationen. Leveranserna sker på morgonen (senast 09:00) till din brevlåda eller till din dörr om paketet inte passar i lådan. Du kommer att få en mail-avisering så snart leverans har skett. Leveranserna sker måndag till fredag, utom på helgdagar.
2. Leveranserna inom Europa:
– Standard frakt: Normal leveranstid är 5-10 arbetsdagar beroende på slutdestinationen. Leveranserna sker måndag till fredag, utom på helgdagar.
Vår partner för leveranser av standardfrakt är DHL Global Mail, i samarbete med Deutsche Post och deras partner i andra länder runt om i världen.
– Express frakt: Normal leveranstid är 1-3 arbetsdagar beroende på slutdestinationen för varorna. Leveranserna sker måndag till fredag, utom på helgdagar.
Vår partner för expressleveranser är DHL Express.
3. Leveranserna till resten av världen:
– Standard frakt: Normal leveranstid är 7-12 arbetsdagar beroende på slutdestinationen. Leveranserna sker måndag till fredag, utom på helgdagar.
Vår partner för leveranser av standardfrakt är DHL Global Mail, i samarbete med Deutsche Post och deras partner i andra länder runt om i världen.
– Express frakt: genomsnittliga leveranstiden är 3-4 arbetsdagar beroende på slutdestinationen. Leveranserna sker måndag till fredag, utom på helgdagar.
Vår partner för expressleveranser är DHL Express.
Alla leveranstider är att betrakta som preliminära.
Hur beställer jag en Expressleverans? (tillgänglig för Europa och övriga världen)
1. Gå till kassan.
2. Välj leveransmottagare.
3. Ange dina betalningsuppgifter.
4. Välj expressleverans och bekräfta din beställning
Du kommer märka att en extra avgift kommer att läggas till den totala kostnaden för din beställning. Innan du bekräftar din beställning, granska de objekt du vill köpa och klicka på ”Bekräfta och Betala”.
Leverans kostnader och villkor för standardleveranser
Vi erbjuder gratis frakt för ordrar över ett värde av 50 euro. Annars följande avgifter för standard leveranser:
Standard Frakt Inkl. spårning Gratis frakt Transit tiden ** Anmärkningar
Sverige 2,99 EUR Beställningar över 50 EUR 1-2 arbetsdagar
Europa 7,99 EUR Beställningar över 50 EUR 5-10 arbetsdagar
Europa utanför EU 8,99 EUR Beställningar över 50 EUR 5-10 arbetsdagar Inga importavgifter ingår *
USA 7,99 EUR Beställningar över 50 EUR Transit> 10 arbetsdagar
Resten av världen 7,99 EUR Beställningar över 50 EUR Transit> 10 arbetsdagar Inga importavgifter ingår *
*) Våra leveranser skickas enligt DAP termer (Incoterms 2010). Vilket innebär att vi kommer att betala transportkostnaderna till den givna leveransadressen, men mottagaren av varorna kommer att ansvara för lokala importskatter och lokala moms.
**) Alla transittider är preliminära
Fraktavgiften och villkor för expressleveranser
Vi erbjuder våra kunder möjligheten att välja en snabbare leverans av de beställda varorna. Denna tjänst är en extratjänst som kunden betalar för oavsett ordervärdet. Avgifter och villkor för expressleverans:
Express Charge Transit tiden ** Anmärkningar
Sverige Inte tillämpbar –
Europa 18,89 EUR 1-3 arbetsdagar
Europa utanför EU 19,89 EUR 1-3 arbetsdagar Inga importavgifter ingår *
USA 27,89 EUR 2-3 arbetsdagar
Resten av världen 27,89 EUR 4-5 arbetsdagar Inga importavgifter ingår *
*) Våra leveranser skickas enligt DAP termer (Incoterms 2010). Vilket innebär att vi kommer betala transportkostnaderna till den givna leveransadressen, men mottagaren av varorna kommer att ansvara för lokala importskatter och lokala moms.
**) Alla transittider är preliminära

 

BETALNINGAR

Vilka betalningsalternativ erbjuder ni?
Vi erbjuder betalning med Klarna Checkout, för villkor, se här.

När kommer mitt kort att debiteras?
Ditt kort debiteras när du lägger ordern. Om du skickar tillbaka varan, kommer beloppet att betalas tillbaka till ditt kort konto.

Är mina kortuppgifter säkra?
Om du väljer direktbetalning för att slutföra köpet, lagrar Nets Sweden AB dina kreditkortsuppgifter. Det är krypterat genom Payment Card Industry Data Security Standard (PCI-DSS). Ditt transaktionsdatan lagras endast så länge som krävs för att slutföra köpet. Efter det är klart, raderas din transaktionsinformation.
Dina kortuppgifter krypteras med secure socket layer-tekniken (SSL) och lagras med en AES-256 kryptering. Även om ingen metod för överföring via Internet eller elektronisk lagring är 100% säker, vi följer alla PCI-DSS och genomföra ytterligare allmänt accepterade industristandarder.
För mer insikt, kanske du också vill läsa Herobilitys s sekretesspolicy ( https://checkout.shopify.com/14917636/policies/29819401.html ).

 

PRISER

Alla våra priser är i svenska kronor och inkluderar svensk moms, vilket är 25% av priset.
I vilka valutor kan jag köpa?
För tillfället kan vi enbart hantera SEK när du checkar ut
1 EUR ~ 9,5 SEK
1 USD ~ 8,9 SEK
Du kan se priset i SEK / USD och EURO. Men när du checkar ut kommer priset att visas i SEK

Måste jag betala svensk moms 25%?
• För svenska kunder: Ja! Alla köp är föremål för den svenska momsen på 25%.
• För europeiska kunder inom EU: Ja! Alla köp är föremål för den svenska momsen på 25%.
• För europeiska länder som inte tillhör EU och resten av världen: Nej, köpet blir inte föremål för svensk moms.

RETUR

Kan jag returnera min beställning?
Vår returpolicy varar i 14 dagar. Om 14 dagar gått sedan du fick din produkt, kan vi tyvärr inte erbjuda dig en återbetalning eller byte.
För att vara berättigad till en retur, måste produkten vara oanvänd och i samma skick som du fick det. Den måste också vara i originalförpackningen.
Du är ansvarig för att betala dina egna fraktkostnader på returen.
För att slutföra din retur, kontakta oss på info@herobility.com med ditt ordernummer.

Icke återbetalningsbara varor
Presentkort

Återbetalning (i förekommande fall)
När din retur har mottagits och kontrollerats, kommer vi skicka ett e-postmeddelande för att meddela dig att vi har mottagit din retur. Vi kommer också att meddela dig om din retur blivit godkänd.
Om returen blir godkänd, så kommer återbetalningen att behandlas, och inom några dagar kommer en kredit automatiskt att tillämpas på ditt kreditkort eller på din ursprungliga betalningsmetod.

Nedsatta priser
Endast produkter med ordinarie priser kan återbetalas, varor med nedsatt pris kan tyvärr inte återbetalas.

Reklamationer (i förekommande fall)
Vi byter bara objekt som är defekta eller skadade från fabriken eller under transport. För att byta ut den defekta produkten skicka ett mail till info@herobility.com med ditt ordernummer så får du ytterligare instruktioner från vår kundtjänst.

Frakt
För att returnera din produkt, bör du maila oss på info@herobility.com med ditt ordernummer för att få ytterligare instruktioner.
Du är ansvarig att betala dina egna fraktkostnader för retur av din produkt. Fraktkostnader återbetalas inte. Om du får en återbetalning och du inte har betalat för retur fraktkostnaderna, kommer kostnaden att dras av från återbetalningen.
Beroende på var du bor, kan tiden det tar att mottaga din utbytta produkt att variera.
Om du skickar varor till ett värde över 500 SEK, bör du överväga att använda ett spårbart fraktalternativ eller köpa frakt försäkring. Vi kan inte garantera att vi kommer att motta din returnerade order.

Sena eller saknade återbetalningar
Om du har inte fått din återbetalning efter 5-7 bankdagar, kontrollera först ditt bankkonto igen.
Kontakta sedan ditt kreditkortsföretag, ibland kan det ta lite tid innan återbetalningen officiellt publiceras.
Sen kontaktar du din bank. Det finns ofta en viss behandlingstid innan en återbetalning bokförs.
Om du har gjort allt detta och du fortfarande inte har fått din återbetalning, kontakta oss på info@herobility.com.

 

HEROPOINTS

Hur deltar jag?
Att gå med är lätt! Klicka bara på knappen ”Earn HeroPoints” för att komma igång. När du är registrerad, kommer du att ha möjlighet att ta del av alla spännande sätt att tjäna poäng!

Hur kan jag tjäna poäng?
Du kan tjäna poäng genom att delta i någon av våra kampanjer! Klicka bara på fliken ”Earn points” för att visa och ta del av våra nuvarande möjligheter. Se till att titta in ofta, eftersom vi lägger in nya sätt för dig att tjäna poäng hela tiden!
Vad kan jag lösa in mina poäng för?
Kul att du frågar! Vi vill göra det enkelt och roligt att lösa in dina välförtjänade poäng. Klicka på fliken ”Get Rewards” för att se alla våra belöning alternativ.
Hur löser jag in mina poäng?
Att byta dina poäng mot stora belöningar kan inte bli enklare! Klicka på fliken ”Get Rewards” för att se alla våra belöning alternativ och klicka på för att lösa in din belöning.

Hur kan jag kontrollera mitt poängsaldo?
Logga in på ditt konto så visas det till vänster på sidan.

Kostar det något att börja tjäna poäng?
Absolut inte! Att registrera dig är 100% gratis, och det kommer aldrig att kosta dig något att tjäna poäng. Se till att besöka fliken ”Earn HeroPoints” för att komma igång.

Måste jag delta eller registrera mig i enskilda kampanjer?
När du väl registrerat ett konto, är allt klart – vi kräver inte att du deltar i enskilda kampanjer för att vara berättigad poäng. Om du uppfyller kraven i en kampanj, kommer vi att lägga poängen på ditt konto omedelbart!

Hur lång tid tar det för poäng att läggas till i mitt konto?
Du bör få poäng på ditt konto direkt när du har slutfört en kampanj!

Kommer mina poäng upphöra?
Nej! Dina poäng kommer aldrig att upphöra.

Vad händer med mina poäng om jag gör en retur?
När du returnerar en beställning, förlorar du den tillhörande poängen du ursprungligen tjänat genom att köpa objektet i första hand.

Hur kontaktar jag supporten om jag har frågor om mina poäng?
Vårt team är alltid redo att svara på dina frågor om vårt belöningsprogram! Bara skicka ett mail till: info@herobility.com

Jag är mycket nära att kunna plocka ut min belöning. Kan jag köpa extra poäng för att komma dit?
Vi kräver att du har tillräckligt med poäng för att kunna lösa ut någon av belöningarna som du ser under ”Get Rewards” fliken.

Hur gör jag om jag inte vill ta emot e-postmeddelanden?
Från gång till gång får du programrelaterade mail från oss. Om du föredrar att inte ta del av dessa typer av e-postmeddelanden klickar du bara på ”Avsluta prenumeration” när du får ditt nästa mail.
RABATTKODER

Rabattkoder
För rabattkoder från kampanjer i vårt nyhetsbrev, tidskrifter etc:
• Endast en rabattkod kan lösas in per beställning. Rabattkoder kan dock användas i kombination med presentkort.
• Kontrollera utgångsdatum för rabattkoden
• Vissa rabattkoder kan inte användas för att köpa rabatterade varor
• Vissa rabattkoder kan komma at gälla för vissa produkter och kategorier
• Rabattkoder kan ha ett minsta ordervärde
• Om du skickar tillbaka varan, förbehåller vi oss rätten att inte förnya giltigheten av rabattkoden.

PRESENTKORT

Presentkort är giltiga på obestämd tid
• Du kommer att få ett mail med ditt presentkort, en kod som du kommer att använda i vår butik och en länk där du alltid kan titta på det resterande beloppet.
• Du behöver inte spendera hela beloppet i ett köp.
• Du kan alltid använda länken du fick med kortet för att se din återstående kredit.
• Det är möjligt att använda mer än ett presentkort per beställning (dessa kan också användas i kombination med en rabattkod)
• Om du returnerar varor som köpts med ett presentkort kommer beloppet återbetalas till ditt presentkort och du kommer kunna använda det till framtida beställningar.
• Presentkort kan inte bytas mot kontanter.
• Det finns inget minsta ordervärdet för beställningar med hjälp av ett presentkort
• Om du förlorar din presentkort kod, kontakta vår kundtjänst på info@herobility.com så skickar vi ut den till dig igen.